Østre Toten hagelag ønsker velkommen til
Åpne hager 2009Fem spennende hager på Østre Toten åpner sine dører søndag den 26. Juli fra 12.00-16.00. Avkjørsel til hagene blir merket med skilt ”ÅPEN HAGE”.
Inngang kr 20,-
Barn gratisGunvor og Kjell Nettum, Bilitt:
Dette er en brukshage på ca 1,5 mål hvor barnebern kan boltre seg og leke i et fantastisk blomsterflor.Hagen ligger vakkert til og har skogen som bakteppe. Her finnes et stort, vestvendt steinbed med mange spennende stauder. Et vell av roser konkurrerer om oppmerksomheten mellom staudene. Det er busker og mange små trær, en flott dam og flettet pilgjerde. Dette er en hage som har en behagelig atmosfære og viser spennende sammenplantinger.
Adkomst: Fra riksvei 33 mellom Lena og Skreia er det en avkjørsel ved tidligere pizzautsalg på Bilitt. Kjør opp Framgutua så langt den går, ca 1 km. Følg de gule skiltene som settes opp.


Helen og Erlend Fredholm, Totenvika
Helen Fredholms økologiske hage har et rikt utvalg av planter som danner en myk ramme rundt sveitserhuset fra tidlig 1900-tallet. Hagen er en vakker, romantisk, engelskinspirert hage som er planlagt for hygge, nytte og lek. Hagen er kjent etter mye medieomtale, og Helens egen bok ”Hagevandring”. Folk reiser langveisfra for å se hagen, som bugner av roser, Clematis og mange av de ”gamle, gode staudene”.
Hjemmeside: www.fredholm.no
Adkomst:Kjør Rv 33 mot Minnesund. Ca 4 km sør for Skreia er det skiltet ned til venstre med Åpen Hage

Lillian og Håkon Grøn Hensvoll, Skreia
Her kan du besøke en gammel hage med nytt innhold. Dette er en hage opparbeidet av mine besteforeldre forteller Håkon. De lagde nyttehage med bærbusker og epletrær. All steinen de har båret bort fra hagen for å bearbeide jorda har vi nå tatt inn igjen og brukt som kanting og små murer. Hagen er blitt omformet til en hage full med blomster. Hovedvekten er stauder av mange forskjellige slag, men det finnes også noen spesielle busker og trær. Hagens bærende idè er å skape rom, slik at det alltid er noe nytt og annerledes rundt neste sving.
Adkomst: Hagen ligger på Vennevold, etter riksvegen, en kilometer nord for Skreia. Det er for trangt på gårdsplassen til parkering, men det er tillatt å parkere hos blikkenslagerfirma Nordengen ca 200 meter lengre opp mot Bilitt(det vil bli skiltet). Følg skiltene frem til hagen.

Anne Marie Venger, Vestbygda
I Vestbygda finner vi hagen som er bygget opp over mange år. Her finnes gamle og stor trær i tillegg til de som ikke har rukket å vokse seg så stor enda. Hagen utvides stadig med nye bed og planter, og vi kan finne mange kjente stauder, i tillegg til nye og spennende. Stein brukes flittig i hagen – både til stier og kanter, og for å anlegge nye bed. Her kan du vandre rundt og stadig se og oppdage noe nytt.
Adkomst: Hagen ligger langsmed Rv 246- i Vestbygda, mellom Lena og Kolbu. Det er lite med parkering på eiendommen så følg med på P-skilt. Hagen er skiltet med Åpen Hage.

Astrid og Halvor Gjestvang, Skreia
Hagen ligger rett nedenfor Balke kirke med flott utsikt mot Mjøsa og Totenåsen. Den er flott beplantet, men hovedfokuset i hagen er den enorme samlingen av ulike pelargonia.Denne er samlet gjennom flere år og er en fryd for øyet. En praktfull hage du ikke bør gå glipp av.
Adkomst: Følg skilting mot Balke kirke fra rv33.Ha en trivelig dag i Toten-hagene!