ÅPNE HAGER 2010

lørdag 3- Juli åpnes hagene på Østre Toten.

Kl. 12.00 - 16.00

Inngang Kr. 20,- barn gratis

Omtale av hagene:Helga og Nils Faarlund, Bilitt

En økologisk hage preget av mangfold på mange vis. Her funnes det både gamle trær, frukttær og busker, stauder, grønnsaker og urter. Naturen bidrar vesentlig til hva som overlever. En hage til arbeidsglede, nytte, hvile og hygge.

Adkomst:
Kjør opp bakken ved Bilittkiosken/Kjelstad bakeri (rv 33 mellom Skreia og Lena) ca 500 m. Ta gutua til høyre. Følg gutua innover -det er første gården til venstre med brun låve. Hagen er merket fra innkjøringen til gutua.Henriette Bie og Tore Andersen, Skreia

En gjest sa en gang at det er en hage med mange rom, og i et gammelt skjøte står: Det skal være parkanlegg og det skal bevares. Nå har vi nok forandret ganske mye i de 24 årene vi har bodd her: Stauder, roser, frukttrær, grønnsaker, rhododendron, store trær, busker, eng, dam med rumpetroll. Nesten 5,5 mål tomt , da kan man jo boltre seg en del.

Admokst. Langsmed rv. 33 - ret ovenfor Esso på Skreia. Parkering på bnsinstasjonen, eller i Skreia sentrum. Hagen er merket med Åpen Hage.Evy Sagstuen, Kapp

Kapp Det Gode Håp er en hage på godt over hundre år, og over 5 mål hvorav store deler er viltvoksende og noe er temmet. Hagerommet har vært i skapende utvikling de siste ti årene. Her er det gamle kjøre epletrær, bærbusker, et lite hvitmalt drivhus, sjarmerende urtehage, mosegrodde steinmurer og blomstrende felter med det som gjennom sesongen måtte ønske å fryde omgivelsene. Her er vilt og foredlet side om side, i blandt små arrangementer av naturmaterialer som tre og stein. Hagen innbyr til avslapning, refleksjon og aktivitet. Her er fugler, ekorn og det store dyret velkommen. Det samme er du og dine barn. Du finner ikke ut av hva en hage er ved å slå opp i et leksikon.

Adkomst:
Fra Kapp kjører du til venstre forbi idrettsplassen og ca 1 km oppover. Hagen er godt merket.
Lene Bekkø og Knut Johannessen, Kolbu

Hagen på Løvli er laget for å nytes sakte. Her er mange små detaljer som kun oppdages dersom man går sakte rundt neste sving, men allikevel er det plass til lek og moro. Steinlagte stier og mye gjenbruk er stikkord for hagen, som kan beskrives som vintage-stil. Hagen ble påbegynt for 6 år siden, og utvides sakte men sikker med flere rom i hagen, og med flere kreative ideer.


Adkomst:
Hagen ligger langsmed fv. 246 i Kolbu sentrum. Det er lite med parkering på eiendommen , følg med på P-skilt 50 m fra hagen. Hagen er skiltet med Åpen Hage.
John Christensen, Vestbygda

Hagen ligger i tilknytning til et nyere hus med beleggningsstein på gårdsplass og stier, Dette er myket opp med en ryddig men frodig ramme med hekk og busker. Her finner du mange opphøyde bed med solide stinkanter, og beplantning. Blikkfanget i hagen er det fantastiske damanlegget som er omkranset av bed som bugner i det fuktige klimaet rundt dammen.

Adkomst:
Kjør fv. 246 fra Lena mot Kolbu. Ca 2. km etter Lena svinger du til høyre og fortsetter ca 500m videre innover Rekstadgutua. Innkjlringen fra 246 er merket med Åpen Hage. Parkering merket i umiddelbar nærhet til hagen.

Vi håper du tar turen og nytere hagene på Toten.