ÅPNE HAGER 2011

HELGA 2. OG 3. JULI ER DET ÅPNE HAGER I ØSTRE TOTEN

Lørdag og Søndag vil det være åpne hager fra 12 - 16 hos flere hageeiere på Toten.

Kari Sollie, Nylinna Teten-Kapp

Stor og innholdsrik staude og naturhage. Den bugner av små og store stauder, busker og trær - delvis i bratt lende. Hagen er en kjent besøkshage gjennom mange år.

Adkomst:
På vegen mellom Kapp kirke og Teten, på Nylinna. Skiltet med "Åpen Hage" ved veien. Hus nr. 273

Janne og Roy Bang, Kapp

Hagen er en relativt ny hage, bare ni år gammel. Det er en frodig hage med mange spennende elementer. Her er det pergola, drivhus i sibersk lerk og dammer med bekk i mellom.
Hagen er innredet med flere rom og sitteplasser. Den er frodig og fylt med mange forskjellige stauder, roser, busker og trær. Janne er utdannet gartner og har planlagt hagen etter prinsippet lat hage, så selv om hagen er innholdsrik, er den allikevel så lettstelt at det blir tid til å kose seg i hagen.

Adkomst: Fra Kapp mot Starum. Hagen ligger på nedsiden av veien like bortenfor Kapp skole. Hagen og parkeringen er merket med "Åpen Hage". Parkering langs veien ned mot huset og på egen og naboens plass.

John Christensen, Vestbygda

Hagen ligger i tilknytning til et nyere hus med belegningstein på gårdsplass og stier. Dette er myket opp med en ryddig men frodig ramme med hekk og busker. Her finner du mange opphøyde bed med solide steinkanter og beplantning. Blikkfanget i hagen er det fantastiske damanlegget som er omkranset av bed som bugner i det fuktige klimaet rundt dammen.

Adkomst:
Kjør fv. 246 fra Lena mot Kolbu. Ca 2. km etter Lena svinger du til høyre og fortsetter ca 500m videre innover Rekstadgutua. Innkjøringen fra 246 er merket med Åpen Hage. Parkering merket i umiddelbar nærhet til hagen.

Else Karin Schjøll, Vestbygda

Hagen ligger på vakre Schjøll Gård i Vestbygda. Her er en gammel hage, med et mangfold vakre stauder som er samlet gjennom flere år. Staudeblomstringen er i koninuerlig endring gjennom sommeren, hvor den ene vakre planten avløser den andre.

Adkomst: Innkjøring fra fv 246 mellom Lena og Kolbu. Ca 2 km fra Lena er avkjøringen på venstre side. Det er skiltet med "Åpen Hage" ved avkjringen. Det er godt med parkering på eiendommen.

Inger Johanne Holthe, Kolbu
Hagen til Inger Johanne er en hage med mye stauder og sommerblomster. Dette er en frodig og hyggelig hage. Hagen er ganske fersk - ca. 9 år.

Adkomst: Nøklebyvegen 49. Ta av mot Narum og Kolbu krk i Kolbukrysset. Følg skilt mot Nøkelby til venstre på toppen av bakken. Det er tredje hus på høyre side - gult hus. Parkering langs veien.

Lene Bekkø og Knut Johannessen, Kolbu

Hagen på Løvli er laget for å nytes sakte. Her er mange små detaljer som kun oppdages dersom man går sakte rundt neste sving, men allikevel er det plass til lek og moro. Steinlagte stier og mye gjenbruk er stikkord for hagen. Hagen ble påbegynt for 7-8 år siden, og utvides sakte men sikkert med flere rom i hagen, og flere kreative ideer.

Adkomst:
Hagen ligger langsmed fv 246 i Kolbu sentrum. Det er lite med parkering på eiendommen , følg med på P-skilt 50 m fra hagen (Sjarmerende rom). Hagen er merket med Åpen Hage.

Her ser du bilder fra Åpne hager i fjor: www.oa.no/kultur/article5181044.ece


___________________________________________________________________