Åpne hager i Østre Toten Hagelag


Dato: 7. og 8. juli 2012, kl 12- 16 begge dager.
Inngang 20,-
Se gjerne Østre Toten Hagelag på www.facebook.com,
eller send en sms/ring Nina: 48057999 om du ønsker mere info


Nå er det snart klart for årets åpne hager på Østre Toten, og 6 hjem åpner sine hager for alle hageinteresserte. Det er stor variasjon i hagene, noe vi synes er flott. Det skal være noe for en hver smak, vi har alt fra grønnsakshager, ”vintage garden”, ”late hager”, kreative hager og parkhage. Hager med rennende vann, dammer, stein m.m. Vel møtt til åpen hage.

Hagene og veibeskrivelse:

HAGENE I LENSBYGDA/ LENA

Grethe Nordengen Opsahl i Lensbygda
Grethe har det hun kaller en lettstelt og ”lat” hage. Hun har brukt mye rullestein og vintergrønt. En hage som er like fin, både sommer som vinter.
 Hun er nærmeste nabo til Toten Dyreklinikk. Gjennom Lena sentrum, til venstre mot Lensbygda. Ca 3 km fra Lena sentrum. Skiltet Parkering.

Marit og Bjarne Holthe i Lensbygda
Mange staudebed og rennende vann, dyrker urter og grønnsaker økologisk. Dyrker grønngjødsling.
Lensbygda. Tar av mot høyre ved Lindholm, når du kommer fra lena, 200 m, sving til høyre inn Buskomlinna. Rødt hus. Skiltet avkjøring fra Lindholm og mot Buskomlinna 21.

HAGEN I KOLBU
 Lene Bekkø og Knut Johannessen, Kolbu
Hagen på Løvli er laget for å nytes sakte. Her er mange små detaljer som kun oppdages dersom man går sakte rundt neste sving, men allikevel er det plass til lek og moro. Steinlagte stier, og mye gjenbruk er stikkord for hagen, som kan beskrives som vintage-stil. Hagen ble påbegynt for 6 år siden, og utvides sakte men sikkert med flere rom i hagen og nye ideer.
Adkomst: Langsmed fv 246 i Kolbu sentrum . Det er lite med parkering på eiendommen, følg med på P-skilt 50 m fra hagen.. Hagen er skiltet med Åpen Hage.


HAGENE PÅ SKREIA:
 Henriette Bie og Tore Andersen, Skreia
En gjest sa engang det er en hage med mange rom, og i et gammelt skjøte står: det skal være parkanlegg og det skal bevares. Nå har jeg nok forandret ganske mye i de 24 år vi har bodd her: stauder, roser, frukttrær, grønnsaker, rododendron, store trær, busker, eng, dam med rumpetroll. Nesten 5,5 mål tomt, da kan man boltre seg en del.
Adkomst: Rett ovenfor Esso i Skreia. Parkering på bensinstasjon, eller i Skreia sentrum.

Gunvor og Kjell Nettum i Framgutua på Bilitt
Gunvor og Kjell bor innerst i Framgutua, hvor Hveemsåsen er nærmeste nabo. Her har de en stor og flott hage med mye busker, trær og mange staudebed. Gunvor har også bygd pilgjerde i levende pil.
Når du kommer i fra Lena, så svinger du til høyre rett etter Billittkiosken. Følg den nye vegen som er bygd der helt til endes, ca 1 km. Skiltet ved riksveg 33 og ved hagen.

Håkon og Lillian Grøn Hensvold på Vennevold
Hos Håkon og Lillian er det en hage som bærer preg av to kreative og entusiastiske hageelskere. Det er en hage full av rom og nye overraskelser i hver en krok. Mange staudebed, trær og flotte prydbusker.
Hagen ligger på høyre side, midt mellom Bilitt og Skreia. Parkering hos Nordengen Blikkenslager, 200 meter nord for eiendommen. Skiltet parkering.